Chocolate Chip Cookies

Ingredienser:
 

 
 

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

  1. Mät upp smör och farinsocker. Låt stå framme i rumstemperatur tills smöret blir mjukt.

  2. Hacka under tiden chokladen och jordnötterna. Använd en stor vass kniv så går det snabbt och enkelt på en skärbräda.

  3. Vispa eller rör ihop smöret med farinsockret. Använd gärna elvisp med vispar.

  4. Tillsätt ägget och rör ihop eller vispa några sekunder med elvispen till en jämn smet.

  5. Tillsätt bakpulver och rör eller vispa med elvisp några sekunder till en jämn smet.

  6. Tillsätt havregrynen och vetemjölet. Rör eller vispa med elvispen på lägsta hastighet till en jämn smet.

  7. Tillsätt den hackade chokladen och jordnötterna och rör ihop till en jämn smet eller använd elvisp på lägsta hastighet.

  8. Forma degen till en rulle, ca 5 cm i diameter och svep in den i plastfolie. Kakdegen är väldigt kladdig, så lägg den gärna direkt på en bit plastfolie och forma den för att minska på kladdandet. För en sats kakdeg så ska rullen bli ungefär 25 centimeter lång.

    Lägg kakdegsrullen i frysen i 30 minuter (eller längre tid, upp till 3 veckor).

  9. Ta bort plastfolien och lägg den frysta hårda kakdegen på en skärbräda.

    Skär ca 1 cm tjocka skivor med en vass kniv. En stor kött- eller grönsakskniv är att rekommendera.

  10. Lägg kakorna på plåtar. Tänk på att ha ganska stort avstånd eftersom kakorna flyter ut en del. Avståndet jag hade på bilden är i minsta laget.

  11. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175°C i ca 10 minuter.

  12. Låt kakorna svalna på plant underlag utan bakhandduk.
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: