Kladdkaka med hallon

 

1 kladdkaka

  • 50 g smör
  • ½ dl matolja 
  • 2 ekologiska ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 4 msk kakao av god kvalitet
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • Smör och ströbröd till formen
  • 50 g mörk choklad 70 % av bra kvalitet
  • 2 dl frysta hallon
  1. Sätt ugnen på 150 grader. 
  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt matolja. 
  3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ner smöret. 
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. 
  5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter, och stick i grovt brutna chokladbitar. 
  6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.

Servera den sega och kladdiga kladdkakan med nyvispad grädde.

 
 

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: