Smulpaj med rabarber och hallon

Smulpaj med rabarber och hallon

Ingredienser

3 dl vetemjöl

1 dl mandel

1 msk fint råströsocker

125 g kallt Norrmejerier Smör i kuber

½ liter rabarber

4 dl hallon, frysta eller färska

½ dl fint råströsocker

1 msk potatismjöl

3 dl Norrmejerier Vispgrädde

Instruktioner

 Sätt ugnen på 220°. Mixa mjöl, mandel och socker, så att mandeln blir grovhackad. Lägg i smör och kör ytterligare några varv till en smulig deg. Ansa och skär rabarbern i bitar. Blanda rabarber, hallon, socker och potatismjöl. Varva med smuldegen i en ugnsfast smord form. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Servera pajen lite ljummen med lättvispad grädde.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: