Vaniljpannacotta

Mängd: 4 portioner

 
Vaniljpannacotta med hjortron- och apelsinsallad
 

Ingredienser

2 gelatinblad

1 vaniljstång

5 dl Vispgrädde

½ dl socker

2 apelsiner

2 dl färska eller frysta tinade hjortron

eller björnbär

 

Instruktioner

 Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. Dela vaniljstången på hälften och skrapa ur fröna (spara lite vaniljfrön till fruktsalladen). Koka upp grädden i ett par minuter med vaniljstång, vaniljfrön och socker. Krama ut gelatinbladen och rör ner i den varma grädden. Häll upp pannacottan i portionsformar och låt stå kallt i minst 4 timmar. Skala apelsinerna med en vass kniv ända in till fruktköttet. Skär ut skinnfria filéer tätt intill de tunna mellanväggarna. Blanda apelsinklyftorna med hjortron och lite vaniljfrö. Servera pannacottan med apelsin- och hjortronsallad på toppen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: