Vaniljpannacotta
Mängd: 4 portioner

Ingredienser
2 gelatinblad
1 vaniljstång
5 dl Vispgrädde
½ dl socker
2 dl färska eller frysta tinade hjortron
eller björnbär
Instruktioner
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. Dela vaniljstången på hälften och skrapa ur fröna (spara lite vaniljfrön till fruktsalladen). Koka upp grädden i ett par minuter med vaniljstång, vaniljfrön och socker. Krama ut gelatinbladen och rör ner i den varma grädden. Häll upp pannacottan i portionsformar och låt stå kallt i minst 4 timmar. Skala apelsinerna med en vass kniv ända in till fruktköttet. Skär ut skinnfria filéer tätt intill de tunna mellanväggarna. Blanda apelsinklyftorna med hjortron och lite vaniljfrö. Servera pannacottan med apelsin- och hjortronsallad på toppen.